« Vissza a program listához

Szörényi Levente és a Vujicsics együttes koncertje


Esemény részletek

  • Date:
  • Kategóriák:

ÜNNEPI KONCERT BALATONFÜREDEN
Szörényi Levente újra színpadon. Ezen alkalommal a Vujicsics együttessel lép fel:
„Hej, barátom…” koncert
Szörényi Levente és a Vujicsics együttes koncertje
Délszláv népzene és Illés dalok
2017. augusztus 20. vasárnap 20. óra
Balatonfüred, Gyógy tér
Rossz idő esetén a koncert a Sportcsarnokban kerül megrendezésre.

 

Igazi augusztus 20-ai ünnep Balatonfüreden. A tűzijáték előtti koncert is az ünnepi hangulatot emeli, és élménygazdag szórakozást ígér az igényes zene kedvelőinek. A számtalan ismert és népszerű délszláv dallam mellett az Illés együttes legnagyobb slágerei is hallhatók lesznek az estén.
A koncerten – Szörényi Levente közreműködésével – felcsendülnek az Illés együttes leghíresebb dalai is „A Kugli” vagy a „Sárga rózsa”, vagy az „Amikor én még kissrác voltam”. Az esten természetesen hallható lesz a „Hej, barátom” is.
Az esten a Vujicsics együttes – a hazai közönség által is jól ismert, és a számára oly kedves – délszláv dallamokat is játssza.

A Vujicsics együttes így ír az Illéssel való találkozásáról:
„Vannak rég várt, elkerülhetetlen találkozások. Mi ifjú korunktól ezt éreztük az Illés együttes – nemcsak népzenei, de egyenesen – „szerbes-horvátos” karakterű számai hallatán.
Volt, mikor a motivika, a harmonizáció, a hangsor, és volt, amikor a zárlat tette félreismerhetetlenné számunkra, hogy ezek a dallamok, zeneszámok tamburák, harmonikák, hegedűk, frulicák, gajdék után kiáltanak.
Eltelt közel négy évtized, amikor egy, a közelmúltban adódott közös fellépés során kiderült, hogy Szörényi Levente és a Vujicsics kapcsolatának új dimenziói is nyílhatnak. Számunkra is várva-várt esemény az együttzenélés a magyar zenei élet egyik legendás alakjának közreműködésével.”

Az este programja igazi szórakozást és zenei élményt fog nyújtani, mind az Illés együttes, mind Szörényi Levente, mind a Vujicsics együttes rajongóinak.
Jegyek kaphatók Balatonfüreden, a koncert helyszínén, a www.jegy.hu oldalon, az Interticket országos jegyirodai hálózatában.

« Vissza a program listához